Vitamin C: Denne enkle ingrediensen kan utgjøre hele forskjellen i hudpleie

Huden vår inneholder vanligvis høye konsentrasjoner av vitamin C – dette enkle næringsstoffet beskytter, helbreder, fukter og gir næring til oss og huden vår på en rekke fordelaktige måter. Nevn de fleste hudpleieproblemer, og det er en god sjanse for at den anbefalte behandlingen vil inkludere vitamin C, noe som gjør den til en av de mest ettertraktede og etterspurte ingrediensene i hudpleie i dag. 

Grunnen til? Det fungerer. 

Mange eksperter tror også vitamin C er NØKKEL i en effektiv hudpleierutine (og det er forskning som støtter disse påstandene), så la oss dykke rett inn og lære om dette mirakelnæringsstoffet. 

Hva er vitamin C? 

Vi begynner med å dekke grunnleggende detaljer om vitaminer og vitamin C, også kalt L-askorbinsyre, slik at vi bedre kan forstå hvordan dette viktige næringsstoffet gagner huden vår.

Hva er vitaminer? 

Vitaminer er en gruppe næringsstoffer kroppen vår trenger for optimal helse. Det er 13 essensielle vitaminer - noen vannløselige, andre fettløselige - som hjelper til med cellefunksjon, utvikling og vekst. 

  • De vannløselige vitaminene beveger seg fritt gjennom hele kroppen og skylles ut gjennom nyrene. Kroppen trenger vannløselige vitaminer i hyppige små doser (kroppen lagrer ikke disse næringsstoffene). De vannløselige vitaminene er B-familien, pantotensyre, biotin, folsyre og vitamin C. 
  • Fettløselige vitaminer lagres i kroppens celler og blir ikke utstøtt like raskt. Vi trenger disse vitaminene, men ikke så ofte som de som er oppført ovenfor; de er avgjørende for helsen vår. Vitamin A, betakaroten, D, K og E er i denne gruppen. 

Hva er egenskapene til vitamin C?

Vitamin C er et vannløselig vitamin som hjelper eksplisitt å støtte immunforsvaret vårt, hjelper til med jernabsorpsjon og er nødvendig for å metabolisere proteinabsorpsjon, og er en kraftig antioksidant. Det fungerer også for å helbrede, reparere og gjenopprette kroppsvevet vårt. 

Hvordan vitamin C virker for huden

Fordelene med vitamin C for sunn hud er enorme og er intet mindre enn mirakuløse. Listen er omfattende, så la oss komme i gang:

  • Som en antioksidant, hjelper vitamin C cellene i huden din til å nøytralisere skader fra frie radikaler forårsaket av UV-lys og forurensninger, og beskytter huden mot ytterligere degenerasjon. En annen effekt av dens antioksidantkraft er dens anti-inflammatoriske egenskaper, som reduserer rødhet og hevelser. 
  • Den normale aldringsprosessen resulterer i slapp hud på grunn av tap av kollagen og elastin; Vitamin C kan hjelpe produksjon av kollagen og elastin, resulterer i en total oppstrammende effekt for ansiktet og dekolletage. 
  • Vitamin C vanskeliggjør melanin produksjon og hjelper til med å stoppe dannelsen av mørke flekker, og jevner ut hudtonen og blekner eksisterende mørke flekker. 
  • It lysner og lysner kjedelig og sliten hud. 
  • Den kollagenbyggende effekten av vitamin C er nødvendig for reparere, gjenoppbygge, og helbredelse huden. Personer med lave nivåer av dette gullstandard-tilskuddet opplever langsommere helbredelsestider. 

De Beste vitamin C for huden vår 

Det beste vitamin C for huden vår er L-askorbinsyre, den naturlige formen som finnes i naturlige kilder. Det finnes imidlertid syntetiske former som er like effektive. Her er skinny på L-askorbinsyre versus syntetisk: 

  • Naturlig vitamin C er dyrt og sårbart for varme. Produkter med L-askorbin kan ikke varmes opp uten skade og bør oppbevares i ugjennomsiktige eller ravfargede, lufttette flasker. 
  • Syntetiske versjoner av vitamin C er rimeligere, har lengre holdbarhet og er mindre følsomme for temperatur og varme. 

Det er et personlig preferansevalg her; du må veie ut hvilken versjon av vitamin C som er best for huden din. Her er noen ting du bør huske på:

  • For å oppleve de best mulige resultatene fra vitamin C, enten det er naturlig eller syntetisk, sørg for at du kjøper kvalitet hudpleieprodukter. Produkter formulert med de riktige proporsjonene av aktive ingredienser som har blitt undersøkt av profesjonelle, sikrer at huden din får de aller beste og effektive behandlingene som er tilgjengelige. 
  • Vitamin C i produkter kommer i forskjellige konsentrasjoner; Hvis du prøver et vitamin C-serum på huden din for første gang, bør du vurdere å starte med en lavere konsentrasjon (10 %) og jobbe deg opp til høyere konsentrasjoner (15 %-20 %) for å gi huden din tid til å tilpasse seg. 

Gjør en forskjell med Vitamin C for hudenhvilken 

Vitamin C-serum, kremer og lotioner som er nøye formulert for absorpsjon og effektivitet, kan være hudens nye beste venn. Hvorfor ikke dra nytte av dette mirakelnæringsstoffets helbredende, gjenopprettende og pleiende krefter?

Kjøp de beste vitamin C hudpleiebehandlingene ➜


kilder: 

https://www.uofmhealth.org/health-library/ta3868


Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Google Personvernserklæring og Våre vilkår søke om.