Ceramider ... Hva er de og hvorfor er de i hudpleie?

Vitamin C, hyaluronsyre og... ceramider? Dette blogginnlegget vil utforske hudpleieingrediensen ceramid og dekke emner, som,

  • Hva de er
  • Hvor de kommer fra
  • Hva slags produkter inneholder dem
  • Fordeler
  • Ulemper, og
  • Hva slags hud er de gode for

Hva er ceramider?

Enten du er en hudpleieentusiast eller noen som nettopp har begynt, har du sikkert hørt om ceramider før. De er en populær ingrediens i en rekke hudpleieprodukter, og med god grunn.


Ceramider er et slags lipid, eller fettmolekyl, som naturlig finnes i det ytterste laget av huden. De utgjør omtrent 50 % av hudens barriere og bidrar til å forhindre tap av fuktighet, beskytter mot miljøbelastninger og opprettholder hudens generelle helse og utseende.


Ceramider består av sfingosin, en fettsyre og en type alkohol. De er kategorisert basert på hvilken type fettsyre de inneholder, med ceramidene 1, 2 og 3 som de vanligste i huden.

Hvor kommer ceramider fra?

Ceramider produseres naturlig av kroppen, men produksjonen kan forstyrres av ulike faktorer, som aldring, miljøbelastninger og bruk av sterke hudpleieprodukter. Dette kan føre til en kompromittert hudbarriere og en rekke hudproblemer, som tørrhet, irritasjon og betennelse.


I hudpleieprodukter kan ceramider komme fra ulike kilder, inkludert planteoljer, animalsk fett og syntetiske kilder. Noen ofte brukte planteavledede ceramider inkluderer de som er hentet fra ris, hvete og soyabønner.

Hvilke typer hudpleieprodukter har ceramider?

Ceramider finnes i et bredt spekter av hudpleieprodukter, inkludert fuktighetskremer, serumer, tonere og rensemidler. De er spesielt vanlige i produkter som markedsføres mot tørre eller sensitive hudtyper og anti-aldring.

Fordeler med ceramider i hudpleie

Ceramider tilbyr flere fordeler for huden, inkludert:

  • Forbedring av hudens barrierefunksjon: Ceramider styrker hudens barriere og forhindrer tap av fuktighet, noe som kan bidra til å redusere tørrhet, irritasjon og betennelse.
  • Fukter huden: Ceramider kan tiltrekke og holde på fuktighet, og hjelper til med å holde huden hydrert og fyldig.
  • Redusere forekomsten av rynker: En sunn hudbarriere kan bidra til å forhindre for tidlig aldring og forbedre hudens generelle utseende.
  • Beroligende sensitiv hud: Ceramider har anti-inflammatoriske egenskaper og gir en beroligende effekt på irritert eller sensitiv hud.

Ulemper med ceramider i hudpleie

Reaksjoner på ceramider er sjeldne, men kan skje. Noe hud kan være ultrasensitiv for denne spesielle ingrediensen og føre til kviser. Mens de fleste brukere opplever fordelene med ceramider daglig uten effekt, kan du også sjekke med hudlegen din eller lappteste en liten del av huden din før du påfører den på ønsket område.

Hvem kan ha nytte av å bruke hudpleie med ceramider?

Ceramider kan være til nytte for et bredt spekter av hudtyper og bekymringer, men de er spesielt nyttige for personer med tørk, sensitiveeller aldrende hud. Hvis du sliter med tørrhet, rødhet, irritasjon eller fine linjer og rynker, kan det å inkludere hudpleieprodukter som inneholder ceramider i rutinen din bidra til å forbedre det generelle utseendet og helsen til din unikt vakre hud.


Ceramider er en verdifull hudpleieingrediens som kan bidra til å styrke og beskytte hudens barriere, fukte huden og bidra til å redusere forekomsten av fine linjer og rynker. Hvis du leter etter kraftige ceramider for å legge til hudpleierutinen din, sjekk ut vår komplette samling av hudpleie av førsteklasses kvalitet av lege med ceramider.


Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Google Personvernserklæring og Våre vilkår søke om.