En oversikt over hydrokinon og alternative produkter

Hydrokinon er en velkjent hudpleieingrediens brukt i flere tiår i behandling av ulike hudsykdommer. Den er svært effektiv i behandling av hyperpigmentering og har blitt en hovedingrediens i mange hudpleieprodukter designet for å jevne ut hudtonen. I denne bloggen vil vi diskutere denne kraftige hudpleieingrediensen, og dekker emner inkludert: 

  • Hva hydrokinon er
  • Hva hydrokinon gjør for huden
  • Hvordan hydrokinon virker
  • Hvor hydrokinon kommer fra
  • Hydrokinons sikkerhet for alle hudtyper

Hva er Hydrokinon?

Hydrokinon er en kjemisk forbindelse med formelen C6H4(OH)2. Det er et hvitt krystallinsk fast stoff som er løselig i vann og ofte brukt som et hudlysende middel i kosmetiske produkter. Enkelt sagt er hydrokinon et hudlysende middel som virker ved å hindre produksjonen av melanin (pigmentet som gir huden fargen).


Hva gjør hydrokinon for huden?

Hydrokinon hudpleie behandler ulike hyperpigmenteringstilstander, inkludert aldersflekker, solskader, melasma og postinflammatorisk hyperpigmentering. 


Hvordan virker hydrokinon?

Hydrokinon virker ved å hemme aktiviteten til tyrosinase. Dette enzymet produserer melanin, pigmentet som gir hud, hår og øyne farge. Det reduserer melaninproduksjonen i huden, noe som bidrar til å lysne mørke flekker og jevne ut hudtonen. Det kan også bidra til å redusere forekomsten av fine linjer og rynker og forbedre hudens generelle tekstur. Det påføres vanligvis topisk på de berørte områdene av huden.


Hvor er hydrokinon hentet fra?

Hydrokinon kan være avledet fra naturlige kilder som bjørnebærplanter. Det kan også være syntetisk produsert i et laboratorium. Den syntetiske formen av hydrokinon er den mest brukte i hudpleieprodukter.


Hvilke hudpleieprodukter har hydrokinon?

Hydrokinon er en vanlig ingrediens i mange hudlysende og hudopplysende produkter. Noen eksempler på hudpleieprodukter som kan inneholde hydrokinon inkluderer:

  1. Hudlysende kremer brukes vanligvis til å behandle hyperpigmentering, mørke flekker og andre misfarginger av huden. De kan inneholde hydrokinon i konsentrasjoner fra 2 % til 4 %.
  2. Serum: Serum som inneholder hydrokinon kan brukes til å målrette mot spesifikke områder av huden som må lysnes eller lysnes.
  3. Rensemidler: Noen ansiktsrens kan inneholde hydrokinon for å gjøre huden lysere.
  4. Tonere: Tonere med hydrokinon kan bidra til å eksfoliere og lysne huden.
  5. Fuktighetskremer: Noen fuktighetskremer kan inneholde hydrokinon for å jevne ut hudtonen og redusere hyperpigmentering.
  6. Kjemisk peeling: Kjemisk peeling som inneholder hydrokinon bruker vanligvis hydrokinon, glykolsyre og andre ingredienser for å eksfoliere huden og fremme celleomsetning. Hydrokinonet i peelingen virker for å hemme produksjonen av melanin, mens glykolsyren bidrar til å eksfoliere og forynge huden. Denne typen kjemisk peeling bør kun påføres av en profesjonell.

Er hydrokinon en populær hudpleieingrediens?

Ja, hydrokinon er en populær hudpleieingrediens, spesielt i produkter som behandler hyperpigmentering. Den har blitt brukt i flere tiår.


Er hydrokinon trygt for alle hudtyper?

Mens hydrokinon generelt anses som trygt når det brukes som anvist, kan det forårsake hudirritasjon, rødhet og andre bivirkninger for noen mennesker. Hvis huden din er utsatt for følsomhet, er det best å snakke med en hudlege før du begynner å bruke den.


I tillegg kan langvarig bruk av høye konsentrasjoner av hydrokinon også øke risikoen for hudkreft. Av den grunn er det viktig at brukerne alltid følger instruksjonene på produktet. Det er også best brukt med veiledning av hudlege eller helsepersonell.


Hydrokinon-alternativer

Det er mange alternativer til hydrokinon for å hjelpe til med å lysne huden din trygt, og uten tilsyn av en profesjonell. Serum som SkinMedica Lytera 2.0 og kremer som Senté Cysteamine HSA Pigment & Tone Corrector er to populære, hydrokinonfrie hudpleieprodukter som kundene våre elsker.

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Google Personvernserklæring og Våre vilkår søke om.