Hva du bør spise for sunn hud

HVA DU BØR SPISE FOR SUNN HUD

Du vet allerede at en sunn hudpleierutine betyr å ha på seg solkrem og bruke produkter designet for din hudtype. Men visste du at maten du spiser også spiller en rolle for hvor sunn huden din ser ut og føles? Akkurat som vitaminer og mineraler støtter god kroppslig helse, kan de også øke helsen til huden din. Forskere fortsetter å studere effekten av kosthold og sunn hud, men den generelle konsensus er at du bør spise en rekke matvarer med mye antioksidanter. Fortsett å lese for å finne ut hvilke matvarer du kan spise for sunn hud og gjør deg klar til å fylle handlekurven med alle favorittene dine.

avokado
Hver porsjon avokado gir kroppen din sunne fettstoffer som hydrerer huden din og holder den sterk og smidig. I tillegg viser en del forskning at avokado også inneholder næringsstoffer som beskytter huden din mot solskader og bidrar til å forhindre rynker og fine linjer. Du vil også få en sunn dose vitamin E når du spiser avokado, et næringsstoff som fungerer sammen med vitamin C for å lage kollagen og forhindre tørr hud. For sunn hud, legg avokado til salater, taco eller smørbrød.

Nøtter og frø
Et sunt hudkosthold er avhengig av protein for å hjelpe den til å se og føles på best mulig måte. Nøtter og frø er en plantebasert proteinkilde som mange eksperter anbefaler. I tillegg er nøtter og frø en stor kilde til vitamin E, som som nevnt ovenfor hjelper til med å holde huden hydrert. Noen typer nøtter inneholder også sink, som hjelper til med sårheling og bekjemper betennelser.

Feit fisk
Akkurat som avokado, er å spise fet fisk et godt valg for en sunn hud diett. Den inneholder sunne typer fett som reduserer betennelse, bekjemper tørr hud og beskytter huden mot solskader. Ikke all fisk inneholder disse sunne fettene, så det er viktig å ta de riktige valgene på fiskemarkedet. Laks, sild og makrell er dine beste alternativer fordi de er høye i omega-3 fettsyrer, en av de viktigste typene sunt fett. Fet fisk inneholder også sink og vitamin E, som begge er viktige næringsstoffer, noe som gjør fisk til en av de viktigste matvarene for sunn hud. Du kan også få disse sunne omegaene fra plantebaserte kilder, som tang og andre havplanter, samt linfrø.

Søte poteter
Søtpoteter hevder å være berømt når det kommer til sunn hud ligger i sin oransje farge. De får sin nyanse fra betakaroten, et næringsstoff som fungerer som en naturlig solkrem, og avverger skader forårsaket av solen. Fordi det er en antioksidant, kan betakaroten bidra til å forhindre cellulær skade som kan føre til hudkreft, rynker og andre hudproblemer som du helst vil unngå. Bruk søtpoteter i stedet for vanlige poteter i mange oppskrifter for en ny smak du kommer til å elske.

Paprika
Paprika er en annen god kilde til betakaroten, som kroppen din gjør om til vitamin A for å holde huden sunn og smidig. I tillegg er paprika, spesielt de gule og røde, høye i vitamin C, som bør være en del av et sunt hudkosthold fordi det hjelper kroppen din med å lage kollagen. Kollagen er nødvendig for å holde huden sterk og fast, noe som spiller en rolle i å forhindre rynker og fine linjer når du blir eldre. Du får maksimalt med næringsstoffer ved å spise paprika rå, men de er også gunstige når de tilberedes.
Tomater, brokkoli og druer er andre ideelle valg når du spiser for god hudhelse. Jo mer variasjon du inkluderer i måltidsplanen din, og jo mer plantemat med høyt antioksidantinnhold og fiberrikt, jo større er sjansene for å treffe standarden for alle næringsstoffene huden din trenger. Hvis du trenger hjelp, snakk med hudlegen din eller en ernæringsfysiolog for å lage en diett som fungerer for huden din.

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Google Personvernserklæring og Våre vilkår søke om.