Huden min er ultrasensitiv, jeg kan ikke bruke hudpleieprodukter
18
mar 2021

0 Kommentarer

Huden min er ultrasensitiv, jeg kan ikke bruke hudpleieprodukter

Huden min har en tendens til den sensitive siden. En fuktighetskrem som ville fungere bra for min beste venn vil føre til at huden min blir rød og irritert, og noen ganger til og med litt oppblåst. Og dette er ikke nødvendigvis en allergi mot en bestemt ingrediens; faktisk har jeg aldri hatt allergier av noe slag. Det er bare det at jeg har ultrasensitiv hud.

Og det er en skikkelig downer. For jeg har også tørr hud. Så den tørre huden min irriterer meg, og produktene jeg bruker for å fukte irriterer meg også... så hva skal jeg gjøre? Selv apotekmerkene som indikerer at de er gode for sensitiv hud, kan få hudproblemene mine til å blusse opp hvis jeg bruker dem mer enn et par ganger i uken. Og huden min trenger (og fortjener) mer pleie enn det.

Det jeg virkelig trengte var en hudpleieserie som var spesielt formulert med de beste ingrediensene for virkelig sensitiv hud. Ikke bare sensitiviteter. 

BESTE HUDPLEIEPRODUKTER FOR VIRKELIG SENSITIV HUD

Etter å ha prøvd en rekke rengjøringsmidler, serum og fuktighetskremer fra standard apotekhylle, ble jeg frustrert over å finne ut at de sjelden fungerte med den ultrasensitive huden min (som er spesielt følsom i ansiktet og på brystet). Men jeg var så heldig å ha funnet disse produktene som endelig, ENDELIG, gir meg den beste huden jeg noen gang har hatt. Den er fuktet (men ikke fet), naturlig rosa (i stedet for betent) og fast/elastisk (ikke "skummel").

  1. Neocutis BIO CREAM Overnight Soothing Cream – Huden min har en tendens til å være på den tørre siden, men vil bryte ut med mild akne ved påføring av fuktighetskrem om natten. Jeg har ikke funnet ut at det er tilfellet med denne lindrende fuktighetskremen over natten. Jeg kan bruke den om natten eller om morgenen uten at huden min reagerer på en måte som gjør at jeg skyver flasken bak i skapet, for aldri å se dagens lys. Nei; denne flasken forblir foran og i midten som en del av min daglige rutine. Det er beroligende etter en lang dag utendørs, og revitaliserende etter hvile. Jeg elsker at det ikke er tilsatt duft eller farger, og at det ikke er testet på dyr også. Jeg føler at tonen og teksturen i huden min har blitt bedre siden jeg begynte å bruke denne kremen, og de mykere områdene i ansiktet mitt har strammet opp litt. Men gitt hvor følsom huden min er for produktet, er min favoritt ting med denne kremen at den fukter og mykner uten å forårsake røde flekker eller kløende områder. Den gjør jobben for min sensitive hud, og den gjør det bra.
  2. Neocutis NEO CLEANSE Gentle Skin Cleanser - På slutten av dagen vil jeg fjerne støv og smuss, samt sminke, uten å tørke ut og trekke alt det naturlige gode fra huden min. Derfor elsker jeg denne rensen fra Neocutis. Den vasker forsiktig bort dagen uten å ha noen av de harde renseingrediensene som før gjorde mitt vaskede ansikt og nakke rødt og flekkete. Etter å ha brukt denne perfekte renseren føles huden min frisk, komfortabel og virkelig vakker i sin naturlige tilstand. Jeg elsker produkter med glyserin, da de virkelig hjelper huden min å absorbere og holde på fuktighet, noe som er spesielt viktig for tørr hud som min. Den er laget av milde ingredienser som er perfekte for min hud som er utsatt for rødhet, og jeg nyter virkelig følelsen av mitt friske ansikt etter vask med denne milde ansiktsrensen.

  3. SkinMedica TNS Essential Serum – Jeg er forelsket i dette serumet. Den er så skånsom at jeg kan bruke den en eller to ganger om dagen, hvis jeg velger det, og gjør en vakker jobb med å oppnå sluttmålet: å forynge huden min samtidig som den reduserer utseendet til fine linjer, tekstur og hudtone. Siden huden min vanligvis varierer fra ganske blek til rosa/rød, setter jeg stor pris på kveldskvaliteten til dette alt-i-ett-serumet.                                                         
  4. Obagi ELASTIderm øyekrem – Jeg skulle ønske jeg hadde begynt å bruke en øyekrem i tjueårene, men jeg kan ikke gå tilbake i tid (selv om denne øyekremen noen ganger får meg til å føle at jeg har det). Selv om huden rundt øynene mine ikke er så følsom som andre steder i ansiktet, halsen og dekolletage, foretrekker jeg fortsatt en lysere krem ​​for øynene mine som er skånsom og har naturlige ingredienser. Fra første gang jeg begynte å bruke denne Obagi øyekremen, kjente jeg en forskjell. Den er glatt og får øynene mine til å føles lysere og yngre. Jeg bruker den hver kveld, og noen ganger om morgenen også, avhengig av planene mine for dagen og værsituasjonen (jeg tilfører alltid mer fukt i de tørre/kalde vintermånedene).
  5. Neocutis NEO FIRM Hals & Decollete Stramming Cream – Altfor ofte vil jeg se kvinner med vakre, livlige ansikter som elder dem ned i fem år, sammen med en rynket/tørr nakke som elder dem opp til syv år. Som en del av all-over hudpleie, sørg for at du inkluderer nakke og bryst (decolleté) i rutinen. Det er mye kraft i denne lille flasken. Det er et fuktighetsgivende kompleks som er skånsomt nok for huden min, men kraftig nok til å virkelig stramme opp huden i nakken og gjenopprette noe av mitt naturlig tapte kollagen og elastin. Det ser til og med ut til å jevne ut hudtonen min litt, som har en tendens til å svinge naturlig fra blek til irritert/rød på flekkete flekker. Kombinasjonen av peptider, kollagener, hyaluronsyre, glykolsyre (og mer) hjelper til med å oppstramme, kondisjonere, revitalisere, forynge og beskytte huden min. Jeg er en stor fan av denne nakkekremen.

 

Så der har du det; mine topp 5 hudpleieprodukter for ultrasensitiv hud som min. Før jeg fant disse produktene, brukte jeg sjelden noe annet i ansiktet enn en solkrem for lange dager utendørs. Noen ganger brukte jeg en lotion i ansiktet, men det ville gjøre det kløende og gjøre kinnene mine røde (ikke på en søt "rødmende" måte; på en "er du ok, du er veldig rød" måte). Jeg hatet at jeg ikke var i stand til å gi huden min den omsorgen den fortjente og var frustrert over alle produktene jeg hadde prøvd som bare aldri passet helt. Jeg var så glad for å ha funnet disse hudpleieproduktene og er begeistret over å kunne dele listen med deg i håp om at de også kan hjelpe din sensitive hud.


Legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres